Ostoskorisis sisältö
Elektroniikka ja Sähkötarvike
Lämmitin, Tuuletin, Ilmastointi
johdoton
Valaisimet, Lamput ja Polttimot
Kalustevalaisimet
led lenser käsivalaisimet
Kodin sähkölaitteet
Tilaukset ja yhteystiedot
Tietoa yrityksestämme
megamainos
Tunnelmaa kalustevalaisimilla
 
  Valokuituvalaistus
   
 

 

Valokuituvalaistus antaa ilmettä kotiin. Sisälle ja ulos. Saunaan makuuhuoneeseen, keittiöön, eteiseen ja terassille. Minne tahansa haluat loihtia tunnelmaa. Valokuituvalaistus rakentuu valoatuottavasta projektorista, valoa johtavista kuiduista ja erilaisista linssikalusteista. Kalusteet valitaan tilanteen mukaan, ne voivat suunnata valon tarkasti tai olla koristeellisia kristalliprismoja. Valokuituja on eri vahvuisia ja niiden materiaalina on joko lasi tai muovi. Lasikuitua käytetään esimerkiksi silloin kun käyttöympäristö on erityisen lämmin, kuten sauna. Muovijohteet ovat edullisempia ja niitä käytetään yleensä silloin kun halutaan paljon valopisteitä (tähtitaivas).

   
 

Roblon-mallistossa on useita valmiita valokuitusettejä. Settiin kuuluu projektori sekä valmis kuitunippu, jossa kuitujen lukumäärät, halkaisijat ja pituudet vaihtelevat. Saunaseteissä on 6-8kuitua, pituudeltaan 2-4,5m. Joihinkin setteihin kuuluu lisäksi kalustesarja.

Sauna- ja pesutiloissa kuituvalaistus on parhaimmillaan. Sähköä ja lämpöä johtamattomat valokuidut ovat turvallisia. Ne soveltuvat saunan kuumuuteen, pesuhuoneen kosteuteen ja kylmiin ulkotiloihin.

SAUNAVALAISTUS
Valokuituprojektori sijoitetaan saunaan rajoittuvaan  ulkopuoliseen, kuivaan tilaan, josta lampun vaihto voidaan helposti suorittaa. Projektori tarvitsee vapaata tilaa ympärilleen yleensä vähintään 10cm. Lamppuja on yksi, josta valo jakautuu kuituihin. Valo viedään valokuitujen välityksellä saunaan. Meiltä löydät sopivan Roblon-saunapaketin saunaan kuin saunaan. Visuaalista nautintoa voidaan lisätä valaisemalla "löylyhöyry" sopivalla linssillä kiukaan päältä.

Ennen asennusta suunnitellaan valokuitujen paikat ja valitaan käyttöön sopiva kuitunippu. Kuitujen asennuspaikkaa valittaessa on hyvä huomioida, että valo tuo esiin niin tilan kuin saunojat. Ääripintojen valaisu tuo saunan kauniisti esille. Kuitujen sopiva etäisyys seinästä on n.5-15cm. Mitä enemmän valoa kuidusta tulee sitä pidemmälle se voidaan tuoda valaistavasta pinnasta.

Valokuituja ei tarvitse suojata putkittamalla, vaan ne voidaan asentaa vapaasti välikattoon tai seinään. Kuitu asennetaan paneeliin porattuun reikään joko sellaisenaan tai lukkorengasta käyttäen. Lukkorenkaan käyttö ei aina ole tarpeen, mutta kiukaan päälle asennettaessa se on suositeltavaa puun voimakkaamman elämisen vuoksi. Tyylikkään valaistuksen saat myös asentamalla kuidut selkäkaiteen taakse!

   
 
Malli Tuote kuidut TARJOUS
2200 5010 Saunasetti 1, projektori 42W:lampulla kuitukimppu ja kalusteet.
Kuidun halkaisija 2mm.
2kpl  2,0m
2kpl  2,5m
2kpl  3,0m
259,00
2200 5017 Saunasetti 4, projektori 42W:lampulla kuitukimppu ja kalusteet.
Kuidun halkaisija 2mm
+ kiuaskuitu 1kpl 4,5mm
2kpl  2,5m
3kpl  3,0m
2kpl  3,5m
1kpl  3,5m
495,00
2200 5005 Tähtitaivassetti 80, projektori 20W + kuitunippu, kuidun paksuus 0,75mm 27kpl  3,0m
53kpl  2,0m
219,00
   

 

 
Made By Mikko Saarinen, KMDsign 2004